top of page

Pályázatírói tréning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az EMKISZ pályázatírói tréninget hirdet mindazon civil szervezeti képviselőknek vagy tagoknak, akik megismerkednének a projekttervezés és a pályázatírás rejtelmeivel, megtanulnák, hogyan szerezhetnek támogatást programjaikra és azt hogyan számolhatják el.  A helyek száma korlátozott, a részvétel jelentkezéshez kötött!

A képzés összesen 7+1 alkalomból áll, egy alkalom nagyjából 1,5-2 óra. Az alkalmakon tárgyalt témák a következők:

1. Mi a pályázat? Kis pályázattörténet. Gyors áttekintés a később tanulandó pályázati forrásokról. (ismerkedő találkozó)

2. Projekt, pályázat, költségvetés, elszámolás. Egy program költségigényének megtervezése és kézben tartása az ötlettől a lezárásig.

3. Itthoni pályázati források: a Communitas.

4. Itthoni pályázati források: városi, megyei, országos pályázatok.

5. Magyarországi pályázati források: a Bethlen Gábor Alap.

6. Magyarországi pályázati források: a Nemzeti Kulturális Alap.

7. Magyarországi pályázati források: Hangfoglaló Könnyűzenei Program, Csoóri program,  egyéb célzott kiírások.
+1: vizsga, kiértékelés

A képzésre való jelentkezés egyénileg történik, azonban a képzés során elvégzendő munkát csapatban is lehet végezni. A csapatok kialakítása (igény szerint) az első találkozón történik meg. A jelentkezők e-mailben kapnak visszaigazolást a jelentkezés beérkezéséről. A bejutott jelentkezők legfeljebb egy alkalmat hagyhatnak ki a képzési alkalmak közül. Az elméleti képzés mellett a jelentkezőknek alkalma lesz a tanultak gyakorlati kipróbálására is, részben helyszíni munka, részben házi feladat formájában. A vizsga feltétele egy önállóan (vagy csapatban) kidolgozott és benyújtott projektterv, legalább két pályázati forrásra optimalizálva. A vizsga egy rövid elméleti kérdéssorból és a beadott projekt bemutatásából áll.

FIGYELEM! A képzés nem akkreditált, hivatalos diplomát nem ad! 

Jelentkezési határidő: 2019. május 8., szerda

A képzési alkalmakra szerdánként délután 6 órától kerül sor a Szabédi László Emlékházban. Az első alkalom 2019. május 15-e. A vizsga időpontját a résztvevők közösen döntik el az első képzési alkalmon.

A trénerről: Tamás Csilla civil szervezeti önkéntesként került közel a pályázatok világához, immár lassan 15 éve pályázik. A pályázatírást jó ideig autodidakta módon tanulta, majd elvégzett egy projektmenedzseri képzést is, melynek kiemelt résztémáját jelentették a pályázatok. Saját programjai megpályázása mellett szakmai gyakorlatot szerzett különféle civil szervezetek pályázatírójaként is: többek között pályázott független színháznak, könnyűzenei szervezetnek, mozgáskorlátozottakkal foglalkozó intézménynek, kézműves háznak. Rövid ideig céges pályázatíróként is tevényekedett, ekkor országos és Európai Úniós projektek lehívásában segédkezett. Jelenleg a Kriterion Könyvkiadó munkatársaként hivatali idejében a könyvkiadási pályázatok, míg az EMKISZ elnökeként a szervezet különféle programjainak általános és célzott pályázatai tartják szinten pályázatírói készségeit.

piro jo.png
bottom of page