Kulturális Ifjúsági Filmnap - A te világod a mozivásznon

Filmekkel, műhely-foglalkozásokkal és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezetének tagjai Kolozsváron, a június 24-én első alkalommal megrendezendő Kulturális Ifjúsági Filmnapon. A Monostor negyedben található Dacia mozi 10 órakor nyitja meg kapuit a Te világod a mozivásznon mottójú rendezvény keretében.


Az eseményen 10:30-tól Csibi László székelyudvarhelyi vágó, operatőr, rendező filmes tapasztalatairól, szakmai sikereiről és kudarcairól, valamint az oral history műfajáról beszél A filmkészítés árnyékában című műhelyfoglalkozás keretében. A képzésre előzetesen lehet jelentkezni a rendezvény Facebook oldalán.

12 órától a korábban benevezett pályaműveket vetítik le, megtekinthető lesz József László Emberi terek (Human Places) című filmje, Lajos Major A két fenyő című alkotása, Suba Martina Angyalka Táncírás című műve, valamint Roseti Bruno Dincolo de ziduri című filmje. A vetítések 15 órától folytatódnak: Barabás Eszter – Kopjafa a házunk helyén; Prózsa Lilla Zsuzsanna, Lehel Kacsó, Robert Szilagyi, Csúcs Endre – Arigatou; Mihálydeák Krisztina – Ez engemet éltet című alkotásokkal.A pályázók filmjeinek bemutatása után, 17 órától Essig József operatőrrel beszélgethetnek a résztvevők a filmkészítésben szerzett több évtizedes tapasztalatairól, míg 19 órától Zágoni Bálint A sárga csikó nyomában c. dokumentumfilmjét tekintheti meg a közönség.


A legjobb filmeket a közönség választja ki, a szavazók között tombolanyereményeket sorsolnak ki a nap végén. A rendezvény szervezői a legkisebbekre is gondoltak, a programok alatt végig működni fog a KIF gyereksarok, ahol diafilm-vetítéssel és kézműves tevékenységekkel várják a látogatókat. A Kulturális Ifjúsági Filmnap díjkiosztóval és tombola-sorsolással zárul 21:30-kor.
RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:

© 2016 - 2018 by Mák Arany. 2019 - by EMKISZ. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now