Ezt kááár lenne kihagyni!

August 13, 2017

Az EMKISZ az idén is érdekes programokkal várja az érdeklődőket a Kolozsvári Magyar Napokon. A már két éve hagyományossá vált EMKE-EMKISZ sátorban a Farkas utcában csütörtöktől vasárnapig várják a kíváncsi magyarnapozókat interaktív játékokkal, beszélgetésekkel. Ugyanakkor keddtől szombatig minden nap fél hattól várják a fiatalokat a Báthory István Elméleti Líceum 10-es termében a „Felnőtté képzésen”, ahol a mindennapi életet érintő témákat boncolgatnak, mint az egészségügyi rendszer, hivatali ügyintézés, alapvető állampolgári jogok és kötelességek, munkajog és általános közgazdasági ismeretek.

 Kedd, augusztus 15.: 
Munkaügy (a munkavállalás jogi aspektusai, szükséges iratok, munkaszerződés részletei, vállalható munkaórák stb.)
Előadó: Szilveszter Norbert, mérlegképes könyvelő

Szerda, augusztus 16.:
Mindennapi közgazdasági ismeretek (bankszámlanyitás, pénzkezelési módok, befektetések, megtakarítások stb.)
Előadó: Bitai László, közgazdász

Csütörtök, augusztus 17.:
Általános ügyintézés (hivatali ügyintézés, családi állapotban beálló változások bejelentése, jogosítványszerzéshez szükséges iratok, adóügyek intézése stb.)
Előadó: Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere

Péntek, augusztus 18.:
Alapvető állampolgári jogok és kötelezettségek (pl.: rendőrségi, csendőrségi és egyéb igazoltatások, elszenvedett támadás bejelentése, csendháborítási feljelentések kezelése stb.)
Előadó: Silye Attila, ügyvéd

Szombat, augusztus 19.:
Egészségügyi rendszer (kártya kiváltása, háziorvos választása, alapjogon járó ellátás, egészségügyi biztosítás egyetem vagy munkahely részéről stb.)
Előadó: dr. György Bódizs, főorvos

 

 

Augusztus 16-án a Sétatéri színpadon fellépnek a 2016-os Legszebb Erdélyi Magyar Dal nyertesei,  a kézdivásárhelyi Ego Sum és a gyergyószentmiklósi Dreamland Residents.

 

 

Augusztus 20-án délután 4 órától a Kulturális Ifjúsági Filmnap 2017-es nyertes filmjei kerülnek vászonra az Ifjúsági Pavilonban az EMKISZ és a KMDSZ partnerségében: Suba Martina Angyalka – Táncírás, Roseti Bruno - Dincolo de ziduri, Mihálydeák Krisztina - Ez engemet éltet, Barabás Eszter - Kopjafa a házunk helyén.

 

1/4

A részletekről tájékozódhatnak a két szervezet honlapján és facebook-oldalán, valamint a Szabédi Nyílt Nap a VIII. Kolozsvári Magyar Napokon, az EMKE-sátor a VIII. Kolozsvári Magyar Napokon, Kolozsvári Magyar Napokon a KIF és a Felnőtté képzés facebook-eseményeken.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
Please reload

March 20, 2018

Please reload

© 2016 - 2018 by Mák Arany. 2019 - by EMKISZ. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now