top of page

Gálára készülnek a III. Legszebb Erdélyi Magyar Dal döntősei

Harmadik alkalommal hirdette meg idén májusban az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete a Legszebb Erdélyi Magyar Dal című pályázatot az erdélyi zenekarok számára. A pályázat célja a magyar nyelvű, saját szerzemények írásának és előadásának bátorítása.

Idén a jelentkező zenekarok összesen ötven dallal neveztek be a versenybe, a beküldött dalokat két kategóriában (25 év alatti, valamint 25 év feletti) értékelték. A zsűri (André Ferenc slammer, Balázs Imre József irodalmár, Hary Judit operaénekes és Gábora-Máté Éva zenész) október folyamán meghozta döntését a legszebb dalokról.


Betűrendi sorrendben a következő dalok nyerték el a zsűri tetszését: Az volt a kérdés (Ferencz Mari), Hosszú évek óta (Simó Annamária és zenekara), Mit ér (Még 5 perc), Nem számít (Alteregó), Pillantás (Vecker), Piskóta Panni (László Attila), Szemben az árral (Metalon).

A legjobb dalokat beküldő zenekarok november 11-én 18 órától gálaesten veszik át díjaikat a Bulgakovban. Ekkor derül ki, hogy ki hányadik helyen végzett a kategóriájában. A díjátadót az első helyezettek koncertje követi, az estet pedig egy hatalmas utóbulival zárják. A gála részleteit az esemény Facebook-oldalán lehet követni.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page