top of page

Csapatépítés a nagyszebeni Hungarikum (avagy HungariCool) napokon

Kis csapatunkkal ismét mozgalmas hétvégét tudhatunk a hátunk mögött. A könyveket bepakoltuk, az alaphangulatot biztosítottuk, buszra szálltunk, és Nagyszebenig meg sem álltunk. Na jó, néha leraktunk, és felvettünk embereket. A Q7 megállóból (az elején mi sem hittük el, hogy ilyen létezik) repesztettünk is gyorsan a Thalia Díszteremhez, a 10. nagyszebeni Hungarikum Napok megnyitójára. A főszervezők és a képviseleti tagok köszöntőbeszédei után a BEKECS Néptáncegyüttes Ember az embertelenségben című előadása következett, amit mind tátott szájjal néztünk végig. A díszlettől kezdve a dramaturgiáig egy hihetetlenül komplex és megragadó előadást láthattunk az együttélés üzenetével.

A megnyitó után bevásároltunk egy esetleges világvégére, majd kivágtattunk (taxival) a nagyszebeni skanzenbe. Éjszakába hajló beszélgetés következett rendezvényekről, filmekről, az élet nagy dolgairól, majd rájöttünk, hogy a tervezett korán kelős nap elé nem ártana pár óra alvást is beékelni.

Kiadós reggelivel kezdtük a napot, majd elkészítettük a soron következő rendezvényeink naptárát. Ezt követően papírt és filcet ragadva belevágtunk a munkába: leosztottuk egymás között a rendezvények előkészítéséhez szükséges feladatokat, kiválasztottuk a kommunikációért felelős embereinket, mellé pedig megterveztük a szükséges sajtóanyagokat, végül pedig következhetett a jól megérdemelt ebéd.

Délután egy étvágyhozó festménykiállításon vettünk részt. A Gasztronómia a kortárs magyar művészetben galéria képes volt éhségünket a gondolkodás felé is terelni.

Vacsora előtt idegenvezető kíséretében városnézésre indultunk. Hidegrázós hangulatba ejtettek a macskaköves utak, a színes házak és a titokzatos szemek, melyek szinte minden háztetőn ott bámészkodnak.

A következő napot gulyásfőző versennyel és Könyvturival töltöttük. Hajnali 7-kor telefonjaink szinkronban jelezték, hogy vár a munka. Hozzávalók, víz, könyvek a Könyvturira, nagy levegő a cipekedéshez és indulás! A helyszínre érve csapatunk két részre oszlott. Egyik oldalon elkezdődött a sürgés-forgás a tűz és a zöldségek körül, a másik oldalon pedig a Könyvturi standját igyekeztünk kívánatossá tenni az arra járók számára. Kora délután egy ifjú könyvmoly, Nimród látogatott meg minket, aki miután megosztotta velünk kedvenc olvasmányainak a listáját, hatalmas örömmel távozott legújabb szerzeményével.

A skanzen festői környezetében és a kézműves sörök tág választékában új erőre kaphattunk, így örömmel vághatunk bele a Kolozsvári Magyar Napokra tervezett programjaink kivitelezésébe, melyekre Téged is szívesen várunk!

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page