top of page

EMKISZ (és társai) a 12. Kolozsvári Magyar Napokon
Ha augusztus, akkor Kolozsvári Magyar Napok, idén már a tizenkettedik! Bár még az idei kiadás is elmarad a megszokottól, de azért amennyire lehet, közelítünk a korona előtti állapotokhoz, ami persze azt is jelenti, hogy mi sem hagyunk titeket programok nélkül :)

FIGYELEM, MINDEN PROGRAMON VALÓ RÉSZVÉTEL REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

Augusztus 18-án, 17 órától „hazatér” az Ampelopsis Versszínház Áprily-estje, s a tavaszi rádiószínházi változat után most végre élőben is megnézhető lesz az előadás a Györkös Mányi Albert emlékházban.


Áprily Lajos az egyik legérzékenyebb, legszebb képekkel dolgozó költőnk, képi-gondolati világa a legmegátalkodottabb verskerülőket is hajlamos beszippantani. Egy órás előadásunkban igyekszünk e sokszínű költő minden színét felmutatni.


Előadók: Airizer Andrea, Burkhardt Zsófia, Széman Emese Rózsa, Tamás Csilla, Tamás Lehel


Zene: Burkhardt Zsófia

Díszlet: Bába István, Tamás Lehel

Fény: Szilágyi Gabriella

Rendező: Tamás Csilla


Az előadás hossza 65 perc.

Augusztus 19-én 10–16 óra között Szabédi Nyílt Nap – 12. KMN az EMKE Szabédi Emlékházában. Egész napos programjaink között kicsik és nagyok, fiatalok és régebb óta fiatalok egyaránt megtalálják azt, ami megszólítja őket. Ha eljöttök, bepillantást nyerhettek egy kutatókönyvtár mindennapjaiba, megnézhetitek a Szabédi-emlékszobát, valamint különféle műveltségi, történelmi, anyanyelvi (társas)játékokat próbálhattok ki – és idén a Kolozsvári Honfoglaló, nagysikerű interaktív városismereti csapatjátékunk is a Szabédi Házba költözik.
Ugyancsak 19-én 17 órától – a Szabédi nyít nap után – Nekünk ZÖLD!, idén ismét Levendulás Vilma néni lesz a vendégünk.

A műhelyen különféle házi kencék készítését tanulhatjuk meg, kizárólag természetes összetevőkkel.
Augusztus 20-án pedig, szintén 17 órától egy új előadóesttel is készül az Ampelopsis: a költő halálának 30. évfordulójára egy színes, pörgős, szürreális előadással emlékeznek.


Nemes Nagy Ágnes neve hallatán talán a legtöbbeknek a gyermekirodalom jut eszébe, holott ő ennél jóval sokoldalúbb alkotó volt. Előadásunkban folyamatosan vajúdó, néha teljesen kézzelfogható képekkel, néha szürreális élményekkel teli költészetének színeit igyekszünk felvillantani, megmutatni a káoszt, amiből végül létrejön egy-egy vers, szöveg, irodalmi alkotás.


Előadók: A költő: Tamás Csilla, Belső Hang 1: Széman Emese Rózsa, Belső Hang 2: Airizer Andrea, Belső Hang 3: Szilágyi Gabriella


Zene: Burkhardt Zsófia, Tamás Lehel

Technika: Darabont Csenge, Tamás Lehel

Rendező: Tamás Csilla


Az előadás hossza 35 perc.


Comments


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page