top of page

Támogass személyi jövedelemadód 3,5%-ával!

Mit jelent a 3,5% felajánlás?

 

A 2003/571-es adótörvény értelmében éves jövedelmed után az államkasszába már befizetett adó 3,5%-át minden év márciusáig felajánlhatod egy civil szervezetnek (egyesületnek vagy alapítványnak). Kérésedre az állam a 3,5%-nak megfelelő összeget átutalja az általad megnevezett szervezetnek. Amennyiben nem élsz ezzel a lehetőséggel, a jövedelemadód 3,5%-a is az államé marad.

 

Az adód 3,5% százalékának átutalását a 230-as formanyomtatvány kitöltésével lehet igényelni, annak megfelelően, hogy az elmúlt évben hivatalos jövedelmed fizetésből, annak megfelelő jövedelemből vagy nyugdíjból származott.

 

Miért fordítanál időt a formanyomtatvány kitöltésére?

 • mert csupán öt percedbe telik

 • mert sok kicsi sokra megy

 • mert neked nem kerül semmibe, az adódat már kifizetted

 • mert a pénzed a az általad választott szervezetnél marad, nem az államnál

 • mert egy civil szervezet megélhetését jelentheti

 • mert közösségi célok megvalósításához járulhatsz hozzá

 

Ha vannak tanácstalan munkatársaid, barátaid, vagy családtagjaid, akik nem tudják, mit kezdjenek adójuk 3,5%-ával, megköszönjük, ha figyelmükbe ajánlasz minket. :)

 

 

 

 

 

 

Miért támogasd épp az EMKISZ-t?

 

Az EMKE Ifjúsági Szervezete létrehozásának gondolata 2015-ben merült fel, miután a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal által létrehozott Ifjúsági Kerekasztal erdélyi tagjai nagy sikerrel szervezték meg a Kultivál – Kárpát-medencei Kulturális Ifjúsági Fesztivált Kolozsvárott, természetesen az EMKE égisze alatt.

 

A rendezvényen összecsiszolódott szervezőcsapat és a kiterjedt önkéntes-hálózat fenntartása és további bővítése minden szempontból hasznos és üdvözlendő javaslatnak bizonyult az EMKE berkein belül, viszont érdemesebbnek látszott ezt egy külön tagszervezetté formálni, ami nagyobb sikerrel tudja majd megszólítani a fiatalabb generációkat, ezzel egy folyamatosan frissülő utánpótlást teremtve az EMKE célkitűzéseinek továbbadására.

 

Az Ifjúsági Szervezet célkitűzései nem különböznek az EMKE céljaitól, csupán a célközönség életkora és ebből adódóan a megszólítás módja változik. A szervezet hivatásának tekinti, hogy az EMKE által képviselt értékek átadása mellett lehetőséget biztosítson arra is, hogy a modern kor gyermekei is hozzátehessék a generációjuk által létrehozott értékeket a hagyományos, fenntartandó értékekhez. A kultúra fenntartását, átadását, megismertetését olyan módon kívánja elérni, ami a megcélzott generációnak is érthető, és amit a közönség magáévá téve hitelesen, őszintén és lelkesen tud fenntartani.

 

Mivel foglalkozik a szervezet?

 

A Szervezet elsődleges célja a kultúra, közművelődés és művészetek iránt érdeklődő fiatalok számára hasznos és ismeretterjesztő tevékenységek szervezése, a tagok szakmai fejlődésének biztosítása.

 

A Szervezet feladatai közé tartoznak

 • Kapcsolatok kialakítása, közösségi élet szervezése.

 • Előadások, bemutatók, rendezvények (Könyvturi | élőKönyvtár, Kulturális Ifjúsági Filmnapok, Kultivál, Legszebb Erdélyi Magyar Dal), képzések és versenyek szervezése; kulturális, fejlesztési és szórakoztató programokban való részvétel.

 • Hazai és nemzetközi kapcsolatok létesítése és fenntartása – Erasmus+ alapú programok,  ifjúsági csereprogramok, magyarországi és Kárpát-medence szintű tehetségkutatók.

 

A Szervezet legfontosabb tevékenységei

 • Készségfejlesztési és szakmai képzések szervezése.

 • Konferenciák, kerekasztalok, táborok, műhelymunkák szervezése.

 • Önkéntesség támogatása.

 • A közösségi kultúra fenntartása és folyamatos építése célzott rendezvények által.

 

Ha úgy döntöttél, hogy jövedelemadód 2%-át felajánlod az EMKISZnek, akkor kattints a letölthető formanyomtatványokra. 

bottom of page