top of page

3,5% a közösségért

Ha Romániában élsz és dolgozol, és szeretnéd támogatni a kulturális/civil szférát, most megteheted! A munkád után befizetett éves adód 3,5%-áról ugyanis TE rendelkezel!

Neked ez nem kerül semmibe, de nekünk sokat jelent ;)

 

 

Ha szeretnél rendelkezni adód 3,5%-áról, két lehetőséged is lesz erre.

  1. Benyújthatod az adófelajánlást online, elektronikus formában. Ez akkor működik a legegyszerűbben, ha már van személyes online fiókod (Spatiu Privat Virtual) az adóhivatalnál – ha nincs, érdemes lesz akár most létrehoznod egyet, nem bonyolult, és több mindenre is hasznos lesz a mindennapokban ;) Ide kattintva letöltheted a mi adatainkkal előre kitöltött, szerkeszthető PDF-et, amit már csak a saját adataiddal kell kitölts (ha szeretnéd a következő évi adód is felajánlani nekünk, jelöld be a két évre vonatkozó mezőt is). Ha minden szükséges rubrikát kitöltöttél, érvényesítened kell a nyilatkozatot (a dokumentum tetején a Valideaza formularul gombnál), s ha az ellenőrzőrendszer mindent rendben talál, akkor a program érvényesíti és elmenti a dokumentumot. A mentett nyilatkozatot pedig ezen a linken tudod feltölteni az adóhivatal oldalára, a SPV-fiókod adataival belépve.

  2. Kinyomtathatod és kitöltheted kézzel az űrlapot – ezt is előkészítettük neked: katt ide, ha mind a 3,5%-ot nekünk adnád, vagy katt ide, ha te akarsz dönteni a nekünk felajánlott százalékról –, és a határidőig eljuttathatod az adóhivatalhoz, a következő módokon:

  • személyesen beviszed a lakhelyed szerinti illetékes ANAF-fiókhoz (itt csekkolhatod, hogy melyik is lenne ez, és mi a pontos címe),

  • ajánlott küldeményként (cu confirmare de primire) postázod, szintén a lakhelyed szerinti illetékes ANAF-fiókhoz.

 

Ne feledd, az adófelajánlás határideje május 25-e!

Ha valamiért a fenti megoldások egyike sem működik számodra, május 21-ig hozzánk is eljuttathatod a kitöltött és aláírt űrlapot (elküldheted szkennelve az emkeifjusag@gmail.com címre vagy postázhatod/behozhatod nyomtatva a Szabédi László Emlékházba), ez esetben mi csoportosítva továbbítjuk az adóhivatalhoz a kérvényed, akik utólag egy visszaigazolást is fognak kérni tőled, hogy megerősítsd, valóban nekünk szánod a felajánlásodat.

Ha esetleg még maradt kérdésed, keress minket nyugodtan a fenti e-mail címen, vagy akár a facebook-oldalunkon keresztül.

Köszönjük, ha a rendelkezhető adókereteddel minket – de akár bármely más, fontos értékeket átadó, önzetlenül dolgozó civil szervezetet, vannak még sokan! – támogatsz!

bottom of page