top of page

Kolozsvár Filmműhely
(KoFi)

2018 tavaszán, a magyarországi Vépen tartott Vas Megyei Függetlenfilm Fesztivál alkalmával merült fel egy, a zentai Bolyai Filmműhely mintájára létrehozandó kolozsvári alkotóműhely lehetősége, amelyet a vajdasági csapat vezetője, Megyeri Gábor és Csibi László dokumentumfilmes, egyetemi oktató fogalmazott meg.

Az elképzelést az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete karolta fel, így született meg a Kolozsvár Filmműhely (KoFi), amely kolozsvári és környékbeli középiskolások filmes képzésére vállalkozik. A KoFi gyakorlati létrejöttéhez a Művészeti Karaván pályázata adott hátteret, amelynek keretén belül egy két alkalmas műhelymunkával indulhatott el a csapat. Az EMKE-EMKISZ és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet által lebonyolított program első fele Kolozsváron, második fele Zentán zajlott, a programban mindkét településről öt-öt középiskolás diák vett részt.

A tehetségkutató fórum a közel tizenöt éve működő zentai partner mintájára a fotózás, a televíziós munkák és a filmművészet iránt érdeklődő diákok számára szeretne folyamatos támaszt és segítséget nyújtani, rendszeres, közös műhely formájában.

  • Facebook
  • YouTube
bottom of page