© 2016 - 2018 by Mák Arany. 2019 - by EMKISZ. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle

Kultivál
Kárpát-Medencei Kulturális Ifjúsági Fesztivál

  • Facebook - Grey Circle

A Kárpát-medencei Kulturális Ifjúsági Fesztivál, azaz a Kultivál a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal legnagyobb éves rendezvénye. A fesztivál célja, hogy bemutassa az elcsatolt területeken élő magyarság értékeit úgy, ahogy azt a fiatalok jelenleg látják és megélik. A Kultiválon minden olyan művészeti forma helyet kap, ami által a fiatalok be tudják mutatni, hogy hogyan is élik meg nemzeti identitásukat, hogyan veszik át és formálják a saját képükre a magyarság hagyományait.

A Kultivál – Kárpát-medencei Kulturális Ifjúsági Fesztivált 2015-ben szerveztük meg először, a két napos találkozóra augusztus 14-15. között került sor Kolozsváron.


A Kultivál lényege, hogy a Kárpát-medence minden szegletéből összehozza az alkotni vágyó fiatalokat, és lehetőséget teremtsen arra, hogy ezek a fiatal művészek megmutathassák tudásukat a nagyközönségnek, miközben akár életre szóló szakmai és baráti kapcsolatokat építenek ki hasonlóan tehetséges kortársaikkal.


A Kultivál vándorrendezvény: minden évben más kárpát-medencei régióban (Erdély, Muravidék, Felvidék, Vajdaság, Kárpátalja) kerül megszervezésre. Az első, kolozsvári kiadás után 2016-ban Lendván (Muravidék, Szlovénia) mutatkozhattak be a fiatal alkotók, míg 2017 augusztusában Dunaszerdahelyen (Felvidék, Szlovákia) találkozik a folyamatosan fejlődő Kultiválos csapat. A találkozókon rendszeresen részt vesznek színészek, zenészek, képzőművészek, népzenészek és néptáncosok, de helyet kapnak irodalmárok, slammerek és versmondók

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now