top of page

Drámapedagógiás
kortárssegítő-képző tábor

2017-ben kezdtünk közös munkába a kiskunfélegyházi Kreatív Mozaik Alapítvánnyal, egy közösen szervezett drámapedagógiás tábort terveztünk el ekkor. A 2018. július 9-15 között Kiskunfélegyházán és Szegeden megszervezett táborban országonként 15-15, tehát összesen harminc középiskolás diák vett részt, szakmai vezetők irányításával.

Az ifjúsági csere vezérfonalának a középiskolás korosztályt nagyban érintő internetes zaklatás témakörét választottuk, az egy hét alatt a fiatalok több előadáson és beszélgetésen is részt vettek a helyi bűnüldözési szervek képviselőivel a tábor főszervezője, Dr. Horváth-Rekedt Gréta fiatalkori bűnözésért felelős rendőrfőhadnagy jóvoltából. A beszélgetések mellett a diákok egy drámapedagógiás képzésen is részt vettek, ahol egy internetes zaklatási esetet, egészen pontosan egy „szexting” (szexuális zaklatás) történetet dolgoztak fel és tanultak meg. A Benedek-Koncz Eszter és Kroó Balázs színművészek által vezetett foglalkozásokon a fiatalok nem csak a színészi munka rejtelmeiben mélyedhettek el, de alaposan átbeszélhették a jelenetben szereplő karakterek motivációit is, ezzel felkészülve arra, hogy ne csak előadóként, de kortárs segítőként is továbbadhassák a tanultakat.

Cyberbullying Camp – első ifjúsági csere (Kiskunfélegyháza–Szeged)

Cyberbullying Camp – első ifjúsági csere (Kiskunfélegyháza–Szeged)

2019-ben ismét megszerveztük a tábort, ezúttal azonban már aktívabb részt vállaltunk a szervezésben, hiszen Kolozsváron, közelebbről a Református Kollégium termeiben tartottuk meg a találkozót. Ebben az évben ismét az iskolai zaklatás témakörét jártuk körbe az ifjúsági cserén, ezúttal hangsúlyosabban a valós térben történő zaklatásokkal foglalkozva.

Drama of bullying – ifjúsági csere 2019 (Kolozsvár)

Drama of bullying – ifjúsági csere 2019 (Kolozsvár)

Sajnos a koronavírus-járvány a 2020-as, sőt a 2021-es tábort is elmosta, de – bízva abban, hogy hamarosan csak sikerül túllépni a világjárvány miatt szükséges korlátozásokon – töretlenül tervezzük a következő tábort, s reméljük, '22-ről már nem kell halasztanunk.

bottom of page