top of page

Az ötödik kiadásához érkezik a Könyvturi | élőKönyvtár program az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete rendezésében. Idén az esemény kétnapos lesz, az érdeklődők április 6.– 7. között a Szabók tornyában (Bethlen Bástyában) frissíthetik fel offline könyvtárukat és találkozhatnak személyesen a sztereotípiáikkal. A Könyvturi | élőKönyvtár idén is újdonságokkal bővül, a már bejátatott gyerekprogramok, könyvbemutatók és a Perspektíva diáklap egész napos programja mellett versszínházzal is várjuk majd a látogatókat. Ami változatlan és elengedhetetlen, az a könyvekre fektetett hangsúly.

 

 

 

A rendezvény után megmaradó könyveket ezúttal is jótékonysági célra ajánljuk fel, idén az Octavian Goga megyei könyvtár magyar sarka részére.

A rendezvény programját facebook-oldalunkon, avagy az idei eseménynél lehet követni.

esemenycover.png

A tervezett rendezvény két fő programpontra oszlik. Az egyik a Könyvturi, ennek keretén belül a megunt, nem használt könyveket cserélhetik le a látogatók olyan kötetekre, amelyeket szívesen forgatnának. A Turi nem feltétlenül cserealapon működik, az is elvihet könyveket, aki nem hozott, a lényeg az, hogy minden könyv megtalálja a helyét valakinek a könyvespolcán.

A rendezvény másik alapprogramja az élő könyvtár. Az élő könyvtár ugyanúgy működik, mint egy rendes könyvtár: az olvasók kikölcsönöznek egy „könyvet” egy rövid időre. Csupán egy különbség van: az élő könyvtárban a könyvek élő személyek, és a „könyv” és olvasója között személyes párbeszéd kezdődik. Az idei témánk a „papír vagy képernyő”: programunkban olyan személyeket szeretnénk meghívni, akik a szövegalkotás – legyen az irodalmi avagy publicisztikai – területén mozognak, és releváns véleményük lehet az offline vagy online fórumok  (vagy akár mindkettő) felhasználhatóságáról az irodalmi életben.

Életképek a korábbi Könyvturikról

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page