top of page

Kívánság kavalkád

Kis családunk elképzelt egy karácsonyt, egy olyan igazit, ahol az emberek nyugodtak és szeretteikkel töltik az időt. Az ablakon kinézve havat szeretnénk látni, az asztalon egy tál töltött káposztát, a környezetünkben pedig csak mosolyokat.

És azt, hogy mit szeretnénk idén a karácsonyfa alatt találni, lentebb görgetve megtudhatod.


Az én listámon mindig kézzel fogható dolgok szerepeltek, viszont ez idén megváltozott. Szeretném, ha a karácsonyfám alatt a családom lenne, hiszen az ő szeretetük a legfontosabb. Akkor lennék a legboldogabb, ha az ünnepek alatt érezhetném az ölelésüket és mosolyukat.

Azt kívánom mindenkinek, hogy karácsonykor szeressen kicsit jobban és értékelje az apró dolgokat. Legyen mindenkinek áldott karácsonya!

Szász Szende


Úgy érzem már minden szükséges kézzel fogható dolgot megkaptam életemben, ezért én nem kívánok mást, csak azt, hogy békében együtt tölthessem a karácsonyt a szeretteimmel, és hogy ők mindig egészségesek, mosolygósak legyenek. Emellett azt is szeretném, ha mindenki kinyitná kicsit a szemét, valóban látná a szeretteit, a világot, hogy mennyire gyönyörű és ne örökösen a saját világába bújna el. Boldog és áldott karácsonyt kívánok mindenkinek!

Mihály Kriszta


Alig várom, hogy hazautazzak a családomhoz és velük töltsem az ünnepeket a finom ételek és a fenyőfa illatával megtöltött otthonunkban. Azt kívánom, hogy az a boldogság és békesség, ami karácsonykor tölti el lelkünket, legyen velünk az év minden egyes napján. Gondoljunk azokra is, akik nem részesülnek ilyen élményben, tegyük szebbé mindennapjaikat kis kedvességekkel (akár egy kedves szóval), hogy érezzék ők is a törődést. Kellemes ünnepeket kívánok!

Székely Emőke


Nekem a karácsony nem a kézzel fogható ajándékról szól, hanem egy olyan dobozról, amiben szeretet, békesség és harmónia van. Ezeket a dobozokat ajándékozom szeretteimnek, és elmondom nekik, hogy legyenek hálásak és örüljenek az életnek. Nagyon várom már, hogy otthon lehessek. Hiszem, hogy az idei karácsony minden pillanatát meg tudom élni. Én figyelni fogok ezekre a dolgokra. Ti is kaptok tőlem egy képzeletbeli dobozt, őrizzétek és vigyázzatok rá! Áldott ünnepeket kívánok mindenkinek!

Sándor Dorottya



Én személy szerint türelmet szeretnék karácsonyra. Türelmet irányomba a körülvevő családtagoktól és szeretteimtől, türelmet saját magam számára, másokkal szemben. Ugyanis sokszor hajlamosak vagyunk elfelejteni mit is jelent a karácsony, miközben percről percre megtervezzük minden apró kis részletét. Viszont, a nagy kavalkádban és készülődésben könnyű szem elől téveszteni a lényeget.

Áldott, békés karácsonyt és boldog új évet kívánok mindenkinek!

Román Imelda


Szeretném megtalálni azt a karácsonyérzést, amit kiskoromban éreztem, amikor még tudatlan gyerek voltam, és elhittem, hogy tényleg jön egy angyal és ő hozza a karácsonyfát, az ajándékokat. Nem akarok arra vágyni, hogy legyen már vége ennek az egésznek, mert már nagyon fáradt vagyok és aludni szeretnék. Izgatottan akarom várni, hogy jöjjön már az angyal!

Sándor Csilla


Egy igazán békés karácsonyt szeretnék idén - meg aztán minden évben tovább -, amikor tényleg csak egymásra és magunkra figyelünk, amikor nem azon gondolkozunk, hogy mindjárt végetér a szabadnap, és az ellazsált órákat be kell pótolni, amikor nem csak átfutunk az ünnepen, hogy jöhessen a következő, hanem megéljük, úgy igazán. És azt szeretném, hogy mindenkinek – de tényleg mindenkinek, törődött falusi nagypapának és lestrapált városi anyukának, vállalkozást nyögő fiatalnak és hazafele igyekvő egyetemistának – legyen ideje és lehetősége egy ilyen karácsonyra. Az egyszerű együttlét örömét tenném a fák alá, és azt a megnyugtató bizonyosságot, hogy nem dől össze a világ, ha egy kicsit félrerakjuk a teendőinket, nem gondolunk a határidőkre, nem akarunk posztolásra kész ünnepet, hanem csak olyat, amibe belefér, hogy csálé egy kicsit az asztalterítő, meg a leves is kicseppent, mert úgy nevettünk valami régi hülyeségen tálalás közben, hogy mindenki össze-vissza dőlt. Azt szeretném, ha ebből a nyugodt, szívből mosolygós karácsonyból bedobozolhatnánk egy keveset, hogy elővehessük majd jövőre, ha éppen nagy lesz a rohanás, és fáradtságunkban bántanánk egymást.

Ilyen boldogságos, megpihenős, sírva-nevetős, mindenkit szeretős karácsonyt kívánok nektek is!

Tamás Csilla

Sok alvást szeretnék, töltött káposztát és egy-egy ölelést mindenkinek. Akinek igazán szüksége van rá, annak kettőt. Plusz egy csokis sütit.

Berekméri Gabriella


Hm..mit is kívánhatnék? Talán szeretném visszaforgatni az időt, hogy újra együtt lehessen a családom, hogy boldogan, együtt örüljünk ezen az ünnepen. Hm…Angyalka vajon tudnál-e időben utazni legalább 20 évet?

De játszunk angyalost minden és minél több családtagnak, barátnak és ismerősnek csaljunk mosolyt az arcára és álljunk meg egy percre és élvezzük az ünnep csodáját és a szeretteink társaságát.

Kívánok mindenkinek áldott ünnepeket!

Mák Arany



Karácsonyra örömet szeretnék és azt, hogy a jövőben minden rendben legyen a családtagjaim, szeretteim ás az én életemben. Ne legyen annyi háború és szegény gyerek. Mindenkinek azt kívánom, hogy ne csak karácsonykor, hanem egész évben boldog legyen.

Sali Szilvia

Az én karácsonyom legyen édes,

Nem elég a mákos rétes.

Ajándékból sok-sok legyen,

Inkább másoknak, mint nekem.

Reszkessetek betörök 1, 2, 3

Az ajándékosztás mellé

már csak a töltött káposztát várom.

Utána egy két nap pihit, nyugit,

Hogy jól meg tudjam ropni a szilveszterit.

Könnyű évkezdést,

Legalább egy-két probléma mentes hetet,

Ezt kívánom én magamnak és neked.

Hankó Reni


Szeretnék egy igazán boldog karácsonyt, ahol az értékek újra értékekké válnak és mindenki szívből tud örülni mindennek. A másik kívánságom egy csudijó, boldog és szeretettel teli újév lenne. Csupán ennyi.

Molnár Meli


Először is azt szeretném, ha a világon mindenkinek lehetne karácsonyfája, és senki sem kényszerülne arra, hogy a szerettei nélkül töltse az ünnepeket. A második kívánságom, hogy befeküdjek a feldíszített karácsonyfa alá, és egy ezüstgömböt pörgetve visszanézhessem az aranyat érő életképeim. A harmadik mesebeli kívánságom meglepő módon tárgy: egy olyan varázspálca, amely eltünteti a fájdalmat, betegséget, gyűlöletet, előítéletet és minden olyan földi rosszat, ami sokaknak nemcsak a karácsonyt, de az egész életüket megmérgezi.

Összegezve és önmagamat ismételve, mindenkinek egy karácsonyfa mellett töltött, életképekben megörökített élménydús, varázslatos karácsonyt kívánok!

Bede Laura


Karácsonyra időt szeretnék. Minél többet, amit a családommal, főleg a húgommal tölthetek el. Úgy érzem, nem vagyok kellőképpen jelen az életében és nélkülem nő fel. Nem szeretném, ha azt érezné, hogy nem számíthat a nővérére.

Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek, és minél több kézzel nem megfogható ajándékot!

Demkó Eszter

Szeretnék végre otthon lenni a kis családommal. Az életem folyamán csak még egyszer szeretném újraélni azt az érzést, azt a pillanatot, amikor nagytatám elvitt szánkózni, amíg a szüleim feldíszítették a karácsonyfát és betették a fa alá az ajándékokat. És amikor piros pozsgás kis arcommal hazamentem, már eljött az Angyal. Egészségben, békességben, szeretettben élni a családommal, ennél többre nem vágyom. Számomra ezek a legfontosabb dolgok. Jaj, és szeretném, ha a Jézuska idén a kutyusomat behozná a lakásba és az ünnepek alatt ő is ott lenne velünk.

László Timi


Valójában én pihenést és sok-sok időt szeretnék. Olyan rég voltam már otthon és alig várom, hogy több időt tölthessek a családommal. Ilyenkor mindig társasozunk és közösen nézünk karácsonyi műsorokat, ami mindig olyan vicces szokott lenni. Nagyon hiányzik, hogy végre nyugodtan pihenhessek, anélkül, hogy valahova rohanni kéne, valahogy karácsonykor minden olyan nyugodt és kellemes . Valóban sokkal másképp éltem meg kiskoromban a karácsonyt, talán izgalmasabb volt, de szerintem maximum csak annyi változott, hogy tudom mit fogok kapni, mivel a kisebb testvérem még mindig olyan édin reagálja le a dolgokat és nagyon vicces végignézni, ahogy szinte felborítja a karácsonyfát úgy szedi ki az ajándékokat. Mindig elgondolkozok azon, hogy vajon én is ilyen voltam? A válasz persze az, hogy igen és talán még mindig ilyen vagyok.

Szabó Lídia Dóra

Karácsonykor egy békés, hangulatos családi vacsorát szeretnék, nagymamám töltött káposztájával.

Köntczey Róbert


Gondolkodás nélkül írhatom le, hogy a gyermekkoromon kívül semmi mást nem szeretnék a karácsonyfa alatt találni. Nagyon vágyom már a családom társaságára, mivel ritkán járok haza és sok mindenről lemaradtam. Hiányzik az a melegség, a puha, mosolygós, nevetésektől hangos gyermekkor velük. Szívesen pótolnám az elvesztegetett időt. Úgy gondolom, hogy egy időutazó karácsonyfa ebben segítene. Események legyenek alatta: pörgősek és egyediek, a miénkek. Játszani akarok az öcsémmel, ölelni akarom édesanyámat és vicces dolgokat akarok beszélni édesapámmal, miközben az ölébe ülök. Szaladni szeretnék körbe a faluban és bekukkantani minden ablakon. Szánkózni a bátyáimmal, miközben az angyal érkezik, és titokzatosnak, gyönyörűnek érezni az életet. Mindezt kíváncsi, óriás szívű gyermekként akarom átélni, mert a felnőtt koromra fokozatosan halványulnak el ezek a régi kincseim, és már semmi sem olyan, mint azokban az időkben.

Bereczki Szilvia


Én sok-sok mosolyt, türelmet, együttérzést szeretnék. Tegyük kicsit félre a gondjainkat és foglalkozzunk a szeretteinkkel, figyeljünk rájuk és ne csak hallgassuk őket. Szeretnék egy igazi meghitt családi vacsorát, fénylő karácsonyfát, havat, de a hideg nem muszáj vele együtt jöjjön.

Kívánok nektek is egy igazi meghitt boldog karácsonyt!

Lukács Alexandra


Bármennyire is rossznak és hidegnek tűnik manapság a világ, én azt hiszem, hogy az én karácsonyfám alatt már minden ott van, amire vágyhatnék. A gyönyörű családom, akik mindig mindenben támogatnak és a szeretetük soha nem fogy el. A barátaim, akik a nehéz helyzetekben is képesek mosolyt csalni az arcomra. Ott fénylik a szerelem, ami nem hagy csillogás és boldogság nélkül egy perce sem. Talán csak az ő karácsonyfájuk alá kívánok egy meghitt, békés, szeretetteljes ünnepet, és minden egyes embernek azt az érzést, csak egyetlen perce, mikor már repülni tudna a boldogságtól!

Nagy Vanda


Idén mindenkinek DIY ajándékokat készítek, de nem igazán állok jól velük, úgyhogy a saját elkészült ajándékaimat látnám leginkább a fa alatt, hogy mindenkinek tudjak örömet szerezni és ne égjek be.

Pakó Szilvia


Valószínűleg már nagyon unott szöveg lesz ez, és nagyon hatás vadász. Viszont, ez lesz a második karácsonyom, mondhatni egyedül, szóval nekem nem kell ajándék, se karácsonyfa, gyerekek, meg hó sem kell. Csak egy pici Kolozsvár, egy pici Csík, olyan ölelések, amelyeket hónapokkal ezelőtt otthon hagytam. Egy nem Skype-os Szilverszter (pedig jó buli), de ha valaki ott van melletted, hogy elkísérjen hányni, sokkal nagyobb buli, mint egyedül menni. Hidd el! Tudjatok, egy " közös hányás mindennel jobban összehoz két elveszett lelket" alapon.

Virágh Bernadett


Sokat nem kell gondolkodnom, hisz mi mást is kérhetnék, minthogy a családom és a körülöttem levő emberek boldogak és egészségesek legyenek. És nem csak karácsonykor, hanem az év többi napján is. A valós értékek nem csak az év végén kellene a figyelem középpontjába kerüljenek. Ne csak ebben az időszakban figyeljünk embertársainkra, hanem mindig. Egy kedves mosoly, vagy egy szép szó mindenki napját feldobhatja.

Halmi Petra


Karácsonyfa alatt több karácsonyt találni? Eddig minden karácsonyi ünnepet otthon töltöttem, ha nem is mindig teljes mértékben, de nagyrészt gyerekként éltem ezt az időszakot, minden velejárójával. Jövőre nézve, a karácsony változni fog, jobb vagy rossz, de más lesz. Még egy kicsi régi karácsonyt. Ja, és ha az egész vásárlási folyamat megteremtődne a karácsonyfa alatt, nagyon boldog lennék.

Noghi Livia



Akkor lennék a legboldogabb, ha a karácsonyfám alatt ott lenne mindenki, akit szeretek és közel érzek a lelkemhez. Egyszer az életben szeretnék úgy eltölteni egy estét (legyen ez most karácsonykor vagy bármikor máskor), hogy ott van a családom összes tagja (a legjobb az lenne, ha azok is velünk lennének, akik már sajnos nincsenek közöttünk), ott lenne az összes barátom, azok is, akik tőlem messze élnek. És ülnénk a karácsonyfa körül, borozgatnánk nagyokat beszélgetnénk, sírnánk, kacagnánk, énekelnénk, táncolnánk! Akkor lenne igazán PÍSZ LÁV JUNITI

Kolumbán Zenge

Karácsonyra és erre az ünnepi periódusra én azt kívánom, hogy az angyal több időt, türelmet, megértést, odafigyelést hozzon mindenkinek, hogy a következő évet mindannyian kipihenve, megújult erővel tudjuk kezdeni. Hozzon nekünk sok új barátot, ismerőst és sok-sok új élményt.

Mikó Gergő

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page