top of page

Görbe tükör a mai fiatalokról fotópályázat

A Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal tagszervezetei által szervezett Kultivál – Kárpát-medencei Kulturális Ifjúsági Fesztivál fotópályázatot hirdet a fotózás szerelmeseinek Görbe tükör a mai fiatalokról témakörben. A pályázatokat a tagszervezetek által felkért zsűri közösen bírálja el, de a díjakat régiós szinten adják ki. Az erdélyi pályázat lebonyolítója a Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete.

Pályázati feltételek:

  1. Jelentkezni a kultivalfoto@gmail.com címen lehet, a pályaműveket 2017. július 22-én 23:59-ig lehet beküldeni. - Kérjük, hogy a képeket a beküldött e-mailhez csatoljátok, egyéb fájlküldő rendszeren keresztül a fotókat nem áll módunkban letölteni.

  2. A résztvevők maximum 5 db, a tematikához kapcsolódó képpel jelentkezhetnek.

  3. A pályázók kizárólag saját maguk által készített digitális felvétellel pályázhatnak, amelyek felett teljes szerzői és felhasználási joggal rendelkeznek. A fotópályázatra szánt képek technikai paraméterei: *.jpg formátum, 300dpi, RGB/SRGB színtér. A fájlméret 1-8 MB között mozoghat. A nevezéssel a pályázók elismerik, hogy a beküldött fotók felett korlátlan felhasználási joggal rendelkeznek, az nem sérti harmadik fél jogait.

  4. A zsűri kizárólag olyan fotókat bírál el publikálásra, amelyek tartalmazzák az exponálás paramétereit rögzítő EXIF-információkat is. A beküldött képeket az alapvető képjavítást meghaladóan (kontraszt, telítettség, fényerő, gradációs görbe, színegyensúly) nem lehet módosítani, ugyanakkor a képkivágással a pályázók szabadon élhetnek.

  5. A kép mellé a következő adatokat várjuk a pályázóktól: a pályázó neve, lakóhelye, elérhetőségei (telefonszám, e-mail cím); a kép(ek) címe, a kép(ek) EXIF adatai (rekesz, idő, iso).

  6. A pályázaton régiónként 3 díjazott kerül kiválasztásra. A díjazottak pályamunkái részt vesznek a Kultivál kiállításán, amelyet a rendezvény utáni egy évben vándorkiállításként bemutatnak a szervező országokban is. Az első helyezettek nyereménye: személyes részvétel a III. Kultiválon, Dunaszerdahelyen, 2017. augusztus 11-13. között.

  7. A pályázók a fotók beküldésével egyidejűleg önkéntesen elfogadják a kiírásban szereplőket. A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a Kultivál és a EMKISZ facebook oldalán, illetve honlapján a képek megjelenjenek. Az albumba kizárólag azok a képek kerülhetnek be, melyek a EMKISZ munkatársai a témának megfelelőnek, relevánsnak tartanak és nem merül fel kizáró ok. A képek kiválasztásánál esztétikai szempontok is szerepet játszanak, melyek az objektív megítélés hatáskörén kívül esnek.

  8. Az EMKISZ tagjai és más, a fotópályázat koncepciójának kidolgozásában és megvalósításában közreműködő személyek és közeli hozzátartozóik nem vehetnek részt a fotópályázatban.

  9. A Szervező a pályázatra beküldött fotók eredetiségéért, azok tartalmáért, valamint a telekommunikációs adatátviteli hibák vagy nehézségek következményeiért nem vállal felelősséget! A pályázati feltételek módosításának a jogát – a pályázók megfelelő tájékoztatása mellett - a Szervező fenntartja!

Határidők, időpontok, helyszínek: A fotók beérkezése – 2017. június 1. - 2017. július 22. Eredményhirdetés – 2017. július 31. Az eredményeket a szervezők a Kultivál facebook-oldalán teszik közzé, a nyerteseket e-mailben is értesítik.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page