top of page

Ismét a legszebb erdélyi magyar dalt keresik

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete harmadik alkalommal hirdeti meg Legszebb Erdélyi Magyar Dal című pályázatát az erdélyi zenekarok számára. A pályázat beküldési határideje szeptember 30. Idén a zsűri négy tagból áll – André Ferenc slammer, Balázs Imre József irodalmár, Gabora-Máté Éva zenész és Hary Judit operaénekes. A gálaest és a díjkiosztó november 11-én lesz megtartva Kolozsváron. A pályázati felhívás és -űrlap elérhető a honlapunkon, illetve facebook-oldalunkon.


Célunk a magyar nyelvű, saját szerzemények írásának és előadásának bátorítása. Emellett szeretnénk lehetőségeinkhez mérten felkarolni azon zenekarokat, akiknek még nem volt lehetőségük kilépni a világba, hogy megmutassák tehetségüket a nagyközönség előtt. Tavalyi pályázatunk sikeresen zárult, huszonhat zenekar nevezett be a versenybe, ötvenkét dallal. A pályázó daloknál a zsűri a szöveg minőségét, a zenei alapot és a szöveg-zene együttműködését, illetve a dal színpadképességét értékelte. A 2016-os kiírásban egy lényeges elem változott: ebben az évben már két csoportra bontottuk a versenyzőket, amatőr és profi kategóriákra. A november 12-i gálaesten a hat legjobb dalt beküldő zenekar lépett fel, kategóriánként 3-3 dalt díjaztunk, és két „2016 Legszebb Erdélyi Magyar Dala” címet osztottunk ki, a Poros az ég című dalt a Dreamland Residence zenekartól, valamint Hiszek benned című számot a No Sugar zenekar előadásában. A Legszebb Erdélyi Magyar Dal 2015 címet a Bagossy Brothers Company Elviszlek című száma nyerte el. A legjobb dalok beküldői mindkét eddigi pályázaton értékes díjakat nyertek, többek között erdélyi és külföldi fesztiválokon való fellépéseket, stúdió- és videófelvételeket.


Az idei évben több új díjjal és lehetőséggel is jelentkezünk. A gálát megelőzően, októberben egy koncertsorozattal lépnek fel az előző év nyertesei, felhívva a figyelmet a fiatal erdélyi zenészek tehetségére, valamint ugródeszkaként szolgálva nekik a pályafutásuk elején.


További információkért kövessék rendezvényünk weboldalát, valamint facebook-oldalát.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page