top of page

SemmibƑl mindent – pĂ©ldakĂ©pek a 4. Könyvturi | Ă©lƑKönyvtĂĄron

SzĂ­nes programkĂ­nĂĄlattal, Ășj tematikĂĄval szervezi meg KolozsvĂĄron negyedik alkalommal, ĂĄprilis 19–20. között a Könyvturi | Ă©lƑKönyvtĂĄr elnevezĂ©sƱ rendezvĂ©nyt az ErdĂ©lyi Magyar KözmƱvelƑdĂ©si EgyesĂŒlet IfjĂșsĂĄgi Szervezete (EMKISZ). A rendezvĂ©ny kĂ©t fƑ programpontra oszlik. Az egyik a Könyvturi, ennek keretĂ©ben a megunt, nem hasznĂĄlt könyveket cserĂ©lhetik le a lĂĄtogatĂłk olyan kötetekre, amelyeket szĂ­vesen forgatnĂĄnak. A Turi nem feltĂ©tlenĂŒl cserealapon mƱködik, az is elvihet könyveket, aki nem hozott, a lĂ©nyeg az, hogy minden kötet megtalĂĄlja a helyĂ©t valakinek a könyvespolcĂĄn.

A Könyvturi sikeres mƱködĂ©sĂ©hez a rendezvĂ©ny elƑtt könyvgyƱjtĂ©st szerveznek: januĂĄr 22. Ă©s ĂĄprilis 15. között a SzabĂ©di EmlĂ©khĂĄzba (LĂĄzĂĄr/Gh. Lazar u. 30.). lehet vinni a rĂ©gi, kiolvasott kiadvĂĄnyokat.


A rendezvĂ©ny mĂĄsik alapprogramja az Ă©lƑ könyvtĂĄr, amely ugyanĂșgy mƱködik, mint egy rendes könyvtĂĄr: az olvasĂłk kikölcsönöznek egy „könyvet” egy rövid idƑre. CsupĂĄn egy kĂŒlönbsĂ©g van: az Ă©lƑ könyvtĂĄrban a könyvek Ă©lƑ szemĂ©lyek, Ă©s a „könyv” Ă©s olvasĂłja között szemĂ©lyes pĂĄrbeszĂ©d kezdƑdik. Az idei tĂ©ma: semmibƑl mindent. A szervezƑk olyan szemĂ©lyeket szeretnĂ©nek meghĂ­vni, akik Ă©lethelyzetĂŒk, Ă©letkoruk vagy bĂĄrmely mĂĄs hĂĄtrĂĄnyos Ă©letkörĂŒlmĂ©nyĂŒk mellett kimagaslĂł eredmĂ©nyeket Ă©rtek el Ă©s aktĂ­v tevĂ©kenysĂ©get folytatnak.

Mivel a rendezvĂ©ny igen nagy nĂ©pszerƱsĂ©gnek örvendett a kincses vĂĄrosban, ezĂ©rt a szervezƑk ErdĂ©ly több vĂĄrosĂĄban is megrendeztĂ©k azt az elmĂșlt Ă©vben. 2018-ban mĂ©g több helyszĂ­nen lesz majd Könyvturi: a tervek szerint KolozsvĂĄr utĂĄn Aradon, CsĂ­kszeredĂĄban, GyergyĂłszentmiklĂłson, KĂ©zdivĂĄsĂĄrhelyen, Magyarfenesen, MarosvĂĄsĂĄrhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Szebenben, SzĂ©kelyudvarhelyen SzilĂĄgysomlyĂłn Ă©s VĂĄlaszĂșton is megszervezik a Könyvturi | Ă©lƑKönyvtĂĄrt.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page