top of page

Hetedjére is LEMD!

Megújult pályázati rendszerrel keressük hetedjére is Erdély legszebb magyar dalát!

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete idén hetedjére hirdeti meg zenei pályázatát MINDEN erdélyi zenésznek és zenekarnak, legyenek akár amatőrök avagy hivatásos zenészek. A pályázat célja az, hogy elősegítse a minőségi, magyar nyelven íródott, itthoni dalok születését, illetve hogy olyan tehetségeknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget, akik másképp nehezebben kapnának nyilvánosságot.


Az elmúlt évben ötleteltünk, gondolkoztunk, és úgy találtuk, pályázati rendszerünk egy kis felújításra szorul. Épp ezért megújítottuk rendszerünket, hogy egyrészt teret adhassunk a jövő nagy zenészeinek a bemutatkozásra, de másrészt ne zárjuk ki a Legszebb Erdélyi Magyar Dal cím elnyerésének lehetőségéből azokat a zenekarokat sem, akik amúgy már ismertebbek, és így nem feltétlenül van szükségük új bemutatkozási lehetőségre. Épp ezért az idei kiíráson a zenekarok a Legszebb Erdélyi Magyar Dal: az év felfedezettje címre pályázhatnak, mindannyian egy kategóriában versenyezve, míg a 2021-es év Legszebb Erdélyi Magyar Dala címet a nagyközönség beküldött javaslataiból szakmai alapon kiválasztott dal kapja meg. A felhívásra bármilyen zenei stílusban lehet nevezni, sőt, kifejezetten bátorítjuk az underground stílusokban alkotókat, hogy dalaikkal színesítsék a hazai zenei palettát.


A pályázat leadásának határideje 2021. október 24., vasárnap éjfél. A gálaestre november 6-án kerül sor, reményeink szerint a zenekarok fizikai jelenlétével, de természetesen ONLINE formában is közvetíteni fogjuk a Legszebb Erdélyi Magyar Dal Facebook-oldalán. Ha a járványhelyzet megengedi, akkor szívesen várjuk az érdeklődőket is a helyszínre, de egyelőre csak a zenekarok jelenlétével számolunk.A LEMD: az év felfedezettje pályázaton való részvétel kritériumai:


 • A beküldött dal magyar nyelven íródott, saját szerzemény kell legyen. Nem fogadunk el dalfordítást, megzenésített verset vagy feldolgozást.

 • A zenekarok együtt dolgozhatnak külső szövegíróval, viszont a felhasznált szövegek nem lehetnek már publikált írások.

 • A beküldött dal nem lehet régebbi, mint 2020 júniusa. Régebben elkészült dallal akkor lehet jelentkezni, ha az 2020 után jelentős átalakításon esett át, és a pályázatra beküldött formában nem jelent meg semmilyen fórumon a megjelölt időpont előtt.

 • A versenyben az elmúlt kiírásokon díjazott dalok jelölését átdolgozott formában sem fogadjuk el, viszont a korábban már pályázott, de nem díjazott dalokkal – amennyiben azok jelentős átalakításon estek át 2020 júniusa után – lehet pályázni újra.

 • Tematikai megkötés nincs, viszont a beküldött dalok szövege nem tartalmazhat gyűlöletbeszédet, nem lehet szexista, rasszista, xenofób, szító, felbujtó jellegű.

 • Zenei stílusbeli megkötés nincs. A pályázat kiemelten támogatja a minél sokszínűbb zenei paletta megteremtését, ezért bátorítjuk a pályázókat, hogy kevésbé ismert stílusú dalokkal is nevezzenek.

 • Korhatárbeli megkötés nincs.

 • Egy zenekar maximum három dallal jelentkezhet. A dalokat egyenként elmentve, .mp3 vagy .flac kiterjesztésben fogadjuk el, ugyanakkor kérjük külön .pdf dokumentumokban mellékelni a dal(ok) szövegét, valamint egy .jpg formátumú képet is a zenekarról. Az elküldött fájlok neve minden kiterjesztésben így kell kinézzen: csapatnév_dal címe (a kép esetén: csapatnév.jpg).

 • A pályázaton való részvételhez nem kell stúdióminőségben felvett dalokat beküldeni, de a rossz, hallgathatatlan minőségű hanganyag kizáró jellegű.

 • A kitöltött pályázati űrlapokat kizárólag a határidő napján 23:59-ig fogadjuk el. Ezen időpont után kitöltött pályázati űrlapokat nem áll módunkban figyelembe venni.A 2021-es LEMD címre való javaslattétel kritériumai:


 • A javaslattételhez egy rövid űrlapot kell kitölteni, a zenekar nevével és a dal címével.

 • Egy személy több dalt is nevezhet, de ugyanazt a dalt ugyanaz a személy csak egyszer nevezheti.

 • A nevezett dal nem lehet korábbi, mint 2020 júniusa.

 • Bármilyen stílusú zene nevezhető, a lényeg, hogy szerzője erdélyi és nyelve magyar legyen.
Ne feledkezzünk el támogatóinkról és médiapartnereinkről, akik nélkül ez az esemény sem valósulhatott volna meg :)

Comments


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page