top of page

Megvannak a VII. Legszebb Erdélyi Magyar Dal nyertesei!

2021. november 6-án lezajlott a VII. Legszebb Erdélyi Magyar Dal gálaestje, sajnos még mindig csak online formában.

Szívből gratulálunk a pályázat nyerteseinek és minden résztvevőjének!Az év felfedezettje kategóriában a DreamFlow zenekar Csendes utazó című, vadiúj száma lett győztes, bár a zsűri nehezen tudott választani a top 5-ből, hiszen az Álljunk meg! zenekar Amit magaddal hoztál, a Póra Zoli & Stone Hill Levegő, a Végtelen Sziget Sötétből lopott fények és Ábrahám Johnny Kapuk című száma is kiemelkedett a mezőnyből.


Dreamflow zenekar (forrás: a zenekar facebook-oldala)

A 2021 Legszebb Erdélyi Magyar Dala címet a közönség szavazta meg a zsűri top 5-válogatásából, itt az Otthon ülni jó (Koszika & The HotShots), az Ahogy neked a legjobb (Szintaxis), az Eső (A Csajod) és a Viszlát (Teddy Queen) című dalok mellett végül a 4S Street Mesélek a bornak című száma lett a befutó.


4S Street zenekar (forrás: a zenekar facebook-oldala)

Köszönjük szépen kiváló zsűrinknek: Keresztes Ildikónak, Nicuta Alinnak, Nagy Egonnak, Papp Leventének és Papp Tibornak, hogy szakmai hozzájárulásukkal emelték versenyünk színvonalát! Köszönjük ugyanakkor támogatóinknak is a segítséget, nélkülük egészen biztosan nem tudtunk volna egy ilyen szép gálaestet megszervezni!

Köszönet: Öröm a zene Tehetségkutató- és Gondozó Program Peron Music Alapítvány Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület - EMKE MultiView production Jaxx Báthory István Alapítvány + EMKE Szilágysomlyó és környéke RMDSZ Communitas Alapítvány


Ha esetleg lemaradtatok a gálaestről, ide kattintva újranézhetitek ;)


Gratulálunk a nyerteseknek, a top 5-be jutott zenekaroknak, és minden jelentkezőnek, hiszen mindenki nyertes, aki a közönség és a zsűri elé mer lépni a dalaival! S ne csüggedjetek, jövőre is lesz LEMD, készüljetek, hisz lehet, a tiétek lesz 2022 Legszebb Erdélyi Magyar Dala!

Comments


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page